ПРОВЕРКА, ЗАРЕЖДАНЕ, РЕМОНТ И ОБСЛУЖВАНЕ НА АВТОКЛИМАТИК

Като всяка една система в автомобила и Авто Климатика се нуждае от Проверка , Зареждане и Обслужване. Препоръчително е веднъж годишно преди началото на летния сезон да се направи проверка на автоклиматичната система.
clima1Кей Джи Ауто ООД правим обслужване и зареждане автоклиматика съгласно препоръките на Производителите на Автомобили:
Използваме последно поколение автоматична машина за проверка и зареждане ATT Germany която се закача към накрайниците на Авто Климатичната система.
-Изтегля се фреона и маслото  от Авто Климатика и се претегля на електронната везна в машината;
-Машината рециклира фреона , като го отделя от отработилото масло и влага;
-Вакумира системата на Авто Климатика ,като по този начин проверява херметичността в системата и изкарва от нея остатъчни газове и въздух;
-Връща обратно рециклирания Фреон и добавя количеството фреон, което липсва, така че системата да е заредена с толкова количество, колкото Производителя на автомобила Препоръчва.
clima2Когато липсва Фреон това означава, че има изпускане на системата и тя не е само за зареждане а и за ремонт. За целта в системата следва да бъде добавен оцветител или ще бъде направен Азотен тест за установяване на проблема.