Логично продължение на нашия 20 годишен опит с авточастите и поддръжката на корейските автомобили е новата ни дейност: внос, дистрибуция и обслужване на автомобили на газ течна фаза (LPI) Хюндай Соната и Киа К5 Оптима.

Защо да си закупим автомобил на газ течна фаза?

Във времето на залеза на дизеловите автомобил и когато все още електрическите автомобил са в зората на своето развитие, купувачите си задават резонния въпрос: какъв автомобил да избера за себе си, за семейството си, за нуждите на нашия бизнес.
И тук вече се явява една нова алтернатива на досегашните автомобили на газ. Това са автомобилите на газ течна фаза. Една нова разработка на конвенционалната газовата система със изпарител, доведена до съвършенство от световните производители HYUNDI и KIA. За европейския пазар тази разработка е нова, но корейските производители имат над 10 годишен опит с тази технология.

Какво отличава LPI системата на HYUNDA и KIA от другите производители:
– Единствените автомобили, които са САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ГАЗ. Автомобилите нямат бензинова система, което е тяхно основно предимство. Това опростява поддръжката на автомобила, защото разполагате само с една горивна система.

– Няма го традиционния проблем, в случай на не добра работа на мотора, дали причината е в бензина или в газовата система.

– Автомобила се управлява от един компютърен блок и няма допълнителен такъв, както при добавените газови системи.

Някой напразни притеснения на колебаещите се нови клиенти:
– Как пали през зимата?
Запалването на двигателя е безпроблемно във всякакви зимни условия. Точката на замръзване на пропан-бутана е около -120 °C.

– Надеждност на горивната помпата?
Доста разпространено мнение в нашите форуми е, че помпите на тези системи изгарят често. Поради тази причина, още със стартирането на доставките на първите автомобили, доставихме нови помпи (500 лв.) и втора употреба (250 лв.) Какво показва практиката след над 400 продадени автомобила в страната от всички дистрибутори за 5 години? НИТО ЕДНА ИЗГОРЯЛА ПОМПА !!!

– Има ли проблеми с нашата газ?
Повечето ни клиенти и ние зареждаме от всички газ станции без изключение. Практиката показва, че след смяна на филтрите на газта на всеки 50 000 км., няма затлачване и осезателно количество отпадни елементи.

– Ако свърши газта, какво правим ?
Доста чест въпрос от новите ни клиенти. Нямаме случай на клиент останал на пътя поради тази причина. Показателя за нивото на горивото е същото като на всеки друг автомобил. При спадане под минимума светва сигнална лампа, а при достигането на критичен минимум лампата започва да мига. За да останете без гориво, единственото условие е да не погледнете таблото си в продължение на 80-100 км или да не намерете газ станция в такъв радиус. Нещо което е трудно осъществимо.

– Скъпа поддръжка на газовата система !!!
За радост това не е така. Единствените по-скъпи части за нея са дюзи(200 лв.) и помпа (500 лв. / 250 лв.). За радост нямаме до момента дефектирали такива.

– Колко ще измина с едно зареждане ?
В зависимост от начина ви на шофиране, с едно пълно зареждане на резервоара ще изминете около 600 – 650 км. Среден разход 10л/100км.

– Обем на багажника.
Въпреки че в багажника е разположена газовата бутилка, спокойно можете да вместите 2 големи куфара и 2 ръчни чанти. Нещо напълно достатъчно за 4 членно семейство за дълга ваканция. За любителите на ски и сърф имаме специални предложения.





0 отговори

Вашият коментар

Желаете ли да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар